Recordvangst

 

Een gezamenlijke samenwerking van het Waalse, Vlaamse, Brusselse en Duitse Gewest leverde een ongezien resultaat op. Zowel de ontdekte goederen als de omwonenden zijn aangeslagen. Het gaat hier om een nieuw record in de geschiedenis van de lagere landen. Het moet zowat de grootste partij verpakte organische substantie zijn waarop ooit de hand kon gelegd worden.

 

Op de foto: Fier als een pauw met een gieter toont de speurder hoe hij de hand legde op de opbrengst van de goed voorbereide actie 'Holy Shit!' (Heilige Kak!)

 

De handoplegging dateert al van drie weken geleden maar het nieuws werd pas gisteren uitgelekt. Volgens onze lekkende bron gaat het om een totaal gewicht van 105.721,533 kilogram waarvan de straatwaarde op ongeveer om en bij de circa 341.554.777.804,97 euro wordt geschat. Wie de straatverkoop zal uitvoeren is bij het ter perse gaan nog niet uitgemaakt maar aangezien de betrokkenheid van de vier taalgewesten in het spel is, zou dit wel eens een federale.be aangelegenheid kunnen worden met een hoog communautair fysioactiviteitsgehalte.

 

Vlaanderen van zijn smalle kant heeft alleszins al een eis gesteld van zestig procent van de opbrengst omdat daar meer straten zijn dan in de andere drie gewesten. Bij het bepalen van de verdeelsleutel zal wellicht ook rekening gehouden moeten worden met de kwaliteit van het gras. Er is immers zowel witte als groene als zwarte kwaliteit in beslag genomen.

Het zal toch nog enkele weken duren voor de goederen op de markt komen want de individuele porties mogen het wettelijk toegelaten gewicht van een persoonlijk bezit in eigen gebruik niet overschrijden.

 

(Van onze correspondent ter plaatse)