Proposition 19, Monsanto, and GMO Terminator Cannabis

Conrad Justice Kiczenski – Nederlandse bewerking JosNijsten
 

In een artikel van D.M. Murdock (foto), geschreven in augustus 2010, getiteld “Waarom hennep de wereld kan redden”, lezen we het volgende:

“Het verbod op hennep heeft geleid tot een ongekend lijden in de wereld. Als we – de totale wereldbevolking – in staat waren geweest om de miraculeuze hennepplant (Cannabis genus) locaal te telen en te gebruiken voor plaatselijke industrie en bedrijvigheid, met inbegrip vooral van brandstof, dan zou de olieverslaving er niet gekomen zijn, een verslaving die aan de basis ligt van veel problemen. We zouden zelf nooit toestaan dat die oliebaronnen aan wie meerdere misdaden tegen de mensheid toegeschreven worden, bij ons de lakens uitdelen, inclusief de massale invasie van andere landen en het afslachten van talloze burgers.

 

PROP10-01

“Geen van deze aan olie gerelateerde horror – samen met de betreurenswaardige degradatie van het globale leefmilieu zou plaatsgevonden hebben als hennep niet verboden was geweest maar op een wijze en intelligente manier gebruikt zou zijn als een belangrijke steunpilaar van de mensenmaatschappij. Inderdaad, een economie gebaseerd op hennep kan de mensenwereld nog redden terwijl het aanplanten van hennep eveneens van groot belang kan zijn voor de redding van de natuur.

“Er wordt gezegd dat hennep meer dan 50.000 toepassingen kent, van vezel tot brandstof, tot voedsel, maar ik beperk mijn uitleg tot een klein onderdeel:

“In onze moderne tijd wordt hennep gebruikt voor industriële doeleinden zoals papier, textiel, biologisch afbreekbare plastics, bouwmaterialen, gezonde voeding, brandstof en voor medische doeleinden.”

“Hennep behoort tot de snelst groeiende biomassa die we kennen en produceert tot 2,5 ton droog materiaal per hectare per jaar. Het is een van de eerste gedomesticeerde planten die we kennen.

”Een zeer belangrijke toepassing van hennep is de desintoxicatie van nucleair afval zoals experimenten in Ukraïne hebben uitgewezen, bijvoorbeeld op de terreinen van het kernrampgebied rond Tchernobyl. Meer nog, hennepbrandstof kan feitelijk de gevaarlijke en dure nucleaire energie vervangen.”
 

De beleidsagenda van de overheid over cannabis was steeds het ontzeggen van de toegang tot de plant voor het volk, terwijl de controle erover uit puur eigenbelang door de overheid behouden bleef. Dit eigenbelang breidt zich uit over een veelheid van industrieën zoals het gevangeniswezen en de militaire industrie, petroleum, houtkap, katoenindustrie, en farmaceutische bedrijven, evenals de complete banksector en de institutionele macht die versterkt werd door de mensen los te koppelen van hun enige echte bron van onafhankelijkheid en voedselvoorziening, de aarde.

Het cannabisverbod heeft gediend om de evolutie van de mensheid te deviëren van een gedecentraliseerde agrarische levenswijze en natuurlijke economie, naar een gecentraliseerde petrochemische militaire dictatuur die gecontroleerd wordt via de artificiële economische eisen van private banken en andere transnationale commerciële belangen. De volgende stap in het behoud van die controle ligt in de regulering, vergunning en taxatie van de cannabisteelt en het gebruik via de enige praktische middelen die het vrije handelssysteem ter beschikking heeft, namelijk via de genetische manipulatie en brevettering van het cannabisgenoom. Om dit te bereiken werd de basis al gelegd in de vorm van het Californische initiatief voor de verkiezingen van 2010.
 

Dit voorstel wordt Proposition 19 genoemd: The Regulate, Control and Cannabis Act van 2010

De leidinggevende ontwikkelaar van Proposition 19 is de organisatie die gekend is onder de naam Drug Policy Alliance (DPA). De DPA is de organisatie die het initiatief nam tot de hervorming van het cannabisbeleid in de VS en is samengesteld uit enkele van de machtigste en invloedrijkste individuen van het huidige globale petro-biochemisch-militair-financieel-industrieel complex.

Hier volgen enkele topmensen van de DPA:

Paul Adolph Volcker is een erevoorzitter van de Drug Policy Alliance (DPA) wiens carrière nauw verbonden is met de Federal Reserve Bank. Hij was president van de Federal Reserve Bank of New York van 1975 tot 1979, leidinggevend lid van de beheerraad van de Federal Reserve in 1979 en voorzitter van de Federal Reserve van 1979 tot 1987.

Volcker zou lid zijn van de Raad voor Buitenlandse Relaties en was onderminister van financiën van 1969 tot 1974 voor hij naar de Federal Reserve overstapte. Volcker is voorzitter van Wolfensohn & Co en heeft banden met de Chase Manhattan Bank. Hij wordt ook gelinkt aan het Brookings Institute en als erebestuurder van het Aspen Institute, voorzitter van de Group of 30, en lid van de beheerraad van het Instituut voor Internationale Economie.

Frank Charles Carlucci III is een erevoorzitter van de DPA en was lid van de Raad voor Buitenlandse Relaties minstens vanaf 1995. Zijn dienst bij de overheid omvatte posities als vice-minister voor defensie van 1980 tot 1982 en onderdirecteur van de CIA van 1978 tot 1980.

Carlucci is een directeur bij United Defense Industries (de grootste militaire contractant van de VS), die behoort tot de Carlyle Group, een holding met zetel in Washington DC, waarvan Carlucci voorzitter is. Carlucci kwam bij Carlyle in 1989. Vooraleer terug in dienst te treden van de overheid was Carlucci voorzitter en CEO van Sears World Trade, waar hij in 1983 toetrad. Hij was nationaal veiligheidsadviseur van president Ronald Reagan in 1987 en minister van defensie van 1987 tot 1988.

Nicolas Katzenbach is een erevoorzitter van de Drug Policy Alliance (DPA) en was lid van de beheerraad van de IBM Corporation van 1969 tot 1986.

Mathilde Krin is permanent directeur van de DPA en was een bestuurder van de Rockefeller Foundation in 1980.
 

George Soros is permanent directeur bij de DPA en is voorzitter van SOROS Fund Management. Soros behoorde tot de bestbetaalde hedgefund managers in 2009 waar hij ongeveer 3,3 miljard dollar binnenrijfde. Eind 2009 bezat hij ongeveer 6,95 miljard dollar, verdeeld over 697 aandelen. Soros’ top 5 investeringsholdings zijn goud, Petrobas Petroleum Company, Hess Corp Petroleum Company, Monsanto Corp, Citigroup Inc en Suncor Energy Inc. (Petroleumbedrijf).
Juist, George Soros, beroemd omdat hij een van de machtigste en invloedrijkste personen is in de economische wereld en wiens speculaties rechtstreeks geleid zouden hebben tot het bankroet van de Bank of England, is een van de sleutelfiguren in de organisatie van een regulering, controle en belasting op cannabis in Californië. Al die tijd behoort George Soros tot de belangrijkste aandeelhouders van ’s werelds grootste GGO-zaden biotechbedrijf Monsanto.
 

PROP10-02

Monsanto bracht ons dingen zoals Agent Orange, terminatorzaden, Round-up Ready herbiciden en genetisch gemanipuleerde en gebrevetteerde organismen van sojabonen, maïs en katoen, om er maar enkele te noemen. Genetisch gemanipuleerde gewassen werden in 1996 op de markt geïntroduceerd en momenteel is ongeveer 90 % van alle soja, maïs en katoen, geteeld in de VS, van genetisch gemanipuleerde en gepatenteerde origine, geleverd door een handvol biochemische bedrijven met Monsanto als bezitter van 90 % van alle GGO-gewassen.

De industriële waarde van de cannabisplant, zonder rekening te houden met haar waarde als voeding of medicijn, werd in 1938 geschat op miljarden dollars in die tijd. Dat staat beschreven in een artikel dat gepubliceerd werd in Popular Mechanics Magazine. Het mag dan ook niet verwonderen dat de belangrijkste aandeelhouders van Monsanto het belang inzien van steun aan de meeste elementen van Proposition 19, te weten ‘Maak cannabis beschikbaar voor wetenschappelijke, medische, industriële en onderzoeksdoeleinden’ en ‘aanvaarding van een nationaal reguleringssysteem voor een commerciële cannabisindustrie’.
 

Proposition 19 doet niets minder dan toegankelijkheid creëren voor Monsanto en andere petrochemische bedrijven, GGO-producenten en farmaceutische ondernemingen, om cannabis via genetische manipulatie, patentverwerving en licenties, te commercialiseren, te reguleren, te controleren en te belasten.

 

Monsanto en de Drug Policy Alliance zijn niet de enige leidinggevende entiteiten die cannabis willen reguleren via genetische manipulatie.

In de Journal of Experimental Botany van september 2009 publiceerden onderzoekers van het College of Biological Science van de universiteit van Minnesota, een artikel over hun identificatie van de genen in de cannabisplant die tetrahydrocannabinol (THC) produceren. In een persmededeling stellen zij dat dit
‘een eerste stap is in het ontwikkelen van een drugsvrije cannabisplant’.

George Weiblen, een onderzoeksmedewerker in plantenbiologie en coauteur van de studie zegt: ‘Cannabisgenetica kan bijdragen tot een betere landbouw en medicijnen, en tot een efficiënter repressiebeleid’. Weiblen voert zijn onderzoek onder vergunning van de DEA om cannabis in te voeren van buiten de VS. De twee bronnen die exporteren zijn Kenex uit Ontario (Canada) en HortaPharm uit Amsterdam. Deze twee bedrijven behoren tot de zeer kleine groep die van DEA een vergunning heeft verworven om cannabis te importeren in de VS. De historie en de rol van deze bedrijven illustreert het potentieel van genetische manipulatie in de globale cannabismarkt.
 

Kenex startte zijn onderzoeksprogramma industriële hennep in 1995 in samenwerking met Ridgetown College van de universiteit van Guelph in Ontario. Een onderzoeksvergunning werd toegewezen door Health Canada om het programma voort te zetten. De doelstelling van het project werd in 1996 uitgebreid tot het grootste henneponderzoeksproject in Canada.

Het is interessant op te merken dat het henneponderzoeksprogramma van Kenex begon aan de universiteit van Guelph waar ook 24 ag-biotech onderzoeksafdelingen een onderkomen vinden.

Zij krijgen zeer belangrijke financiële steun van de ag-biotechindustrie, inbegrepen onderzoeksfinanciering van Monsanto, Bayer, Dupont, Syngenta en Dow Chemicals, om er maar een paar te noemen.
 

Het impactonderzoek van de universiteit van Guelph van 2007 stelt het volgende:

“Multinationals als Monsanto, Syngenta, Bayer Crop Science en Semex hebben zich in Guelph gebaseerd omwille van de mogelijkheid tot nauwe samenwerking in onderzoek en de beschikbaarheid van geschikt personeel, kapitaal en overheidssteun, evenals de mogelijkheid om investeerders aan te trekken.”

“De universiteit van Guelph heeft onlangs het genoom van een varken genetisch gemanipuleerd en gepatenteerd, en EnviroPig als merknaam gedeponeerd. De universiteit van Guelph heeft ook onlangs een samenwerking opgezet met Monsanto om het glyfosaatresistente vezelgewas genetisch te manipuleren, en heeft met belangrijk onderzoek bijgedragen tot de ontwikkeling van genetisch gemanipuleerde variëteiten van sojabonen. Enkele van de eerste genetisch gemanipuleerde gekweekte sojabonen werden aan de universiteit van Guelph ontwikkeld, inbegrepen de GGO-sojaboonvariëteit die ‘OAC Bayfield’ genoemd wordt. Het onderzoek naar genetisch gemanipuleerde sojabonen aan de universiteit van Guelph was van vitaal belang voor de groei van de GGO-sojabonenindustrie.

Op 2 januari 2003 meldde de Guelph Mercury het volgende:

“Vermits de Canadese ban op hennep in 1998 werd opgeheven, selecteerde onderzoeker Peter Dragla van de universiteit van Guelph Ridgetown College hennepplanten en kweekte ze naar de noden van de industrie. Momenteel, naast het werken met variëteiten met lagere THC waarden, streeft hij naar de ontwikkeling van hennepsoorten met grotere zaden.

Nadat Kenex Hemp Industry ontstond uit een samenwerking met Ridgetown College van de universiteit van Guelph, werd Kenex de grootste producent van hennep en leverde hennepzaden voor voeding aan bedrijven als Nutiva, gebaseerd in Californië.
 

Het andere internationale bedrijf dat van DEA een vergunning kreeg om cannabis te importeren in de VS is HortaPharm R&D uit Amsterdam. HortaPharm werd eind jaren 1990 opgericht door een zekere David Watson.
 

David Watson is bekend voor de ontwikkeling van enkele van de meest wijdverspreide cannabisvariëteiten ter wereld, onder meer van de beroemde Skunk #1, ingevoerd en gebruikt in George Weiblen’s onderzoek naar de ontwikkeling van GGO-cannabisvariëteiten aan de universiteit van Minnesota.

Een artikel van
http://www.cannabisfarmer.com/web/node/39 rapporteert het volgende over Mr. David Watson: ‘Zijn uw dure Nederlandse vrouwelijke (cannabis)zaden moeilijk te klonen of, als je ze tracht te kweken, je enkel hermafrodieten krijgt?’ ‘Dank Dr. Frankenbeanstein, aka de Skunkman, wiens echte naam David Watson is.’ - foto onder: Watson, Grinspoon en Michka.
 

“Tijdens de Vancouver Hemp Conference van 1997 sprak Watson van zijn onderzoek. Zijn voornaamste doel was het verhinderen van kwekers om te klonen of zaden te ontwikkelen uit variëteiten die in Amsterdam gekweekt werden. De financiering van zijn onderzoek kwam deels van de Nederlandse overheid, de rest kwam van de DEA. Watson werd gearresteerd voor het kweken van cannabis in Santa Cruz, Californië, op 20 maart 1985 en dook opnieuw op in Amsterdam om zijn zadenbedrijf Cultivator’s Choice op te starten. De DEA steunde de aanvraag van Watson voor een vergunning om in Nederland voor onderzoeksdoeleinden cannabis te kweken, hoewel ze hem hadden moeten uitleveren aan Californië voor zijn arrestatie van 1985 in Santa Cruz! De bevestiging van de DEA was zo effectief dat Watson de eerste was die een vergunning kreeg in Nederland, terwijl meerdere universiteiten en binnenlandse onderzoeksteams met wetenschappers en met legitieme redenen voor onderzoek, geweigerd werden!

De Nederlandse overheid stelde zelfs drie serres ter beschikking van Watson om zijn duistere experimenten uit te voeren, terwijl gewone Nederlandse kwekers al hun materiaal in beslag genomen zagen en destijds als moordenaars onderworpen werden aan lange gevangenisstraffen! De Nederlandse zadenbedrijven werden de Monsanto’s van de cannabiszadenindustrie die van ons allemaal zaadjunkies maakten aan 20 dollar per zaadje!”
 

PROP10-04

“De vergunning gaf Watson de controle over welke onderzoekers toegang krijgen tot raszaden van voorspelbare kwaliteit. Het doel is het patenteren van elke mogelijke combinatie van cannabinoïden, doeltreffend voor de behandeling van alle mogelijke ziekten en voor elk mogelijk genetisch resultaat! Eenmaal klaar om de stap te zetten zullen zij alle medische cannabiskwekerijen sluiten op basis van patentfraude.”
 

“Monsanto’s terminatortechnologie is toegepast op cannabis door David Watson bij HortaPharm in Nederland.”
Zie: http://www.cannabisfarmer.com/web/node/39
 

Het volgende artikel werd gepubliceerd in The Independance van 27 september 1998 met een interview met Mr. Watson over de bedoelingen van zijn onderzoek met cannabis binnen zijn bedrijf HortaPharm.

“It looks like dope, but really it’s hope” - (Het lijkt een drug, maar feitelijk is het hoop) – verklaart David Watson. Wat hij zeggen wil is dat veel van die planten speciaal gekweekt worden om geen toxische harsen of hasj te produceren. Inderdaad, HortaPharm hoopt het doel van de recreatieve gebruiker te dwarsbomen.

Het team is dicht bij de ontdekking van hun eigen commerciële heilige graal – zaden die een eenmalig vrouwelijk zaadloos gewas opleveren zonder psychotrope effecten voor de gebruiker. Waarom, vraag je je misschien af, zouden ze dat willen doen?
 

HortaPharm is enkel geïnteresseerd in de ontwikkeling van vrouwelijke planten die steriel zijn, maar niet alleen om hun genetisch copyright te beschermen. ‘Als een plant niet bezig moet zijn met de productie van zaden gaat al zijn energie naar de harsproductie,’ zegt Watson’s Nederlandse collega en biochemicus Etienne De Meijer.

Watson gelooft dat een grote toekomst voor cannabis is weggelegd in de serres van HortaPharm en GW Pharmaceuticals.

In de Amsterdamse serres knikt hij samenzweerderig richting een gezond uitziende aanplanting. ‘Nog niets zeggen, maar we werken ook aan tomaten met THC,’ vertrouwt hij me toe. Dan barst hij in lachen uit en verzekert me dat hij enkel een grapje maakt: ‘Only kidding!’
Zie:
http://www.independent.co.uk/news/cannabis-a-year-that-changed-minds-1200871.html
 

David Watson heeft verklaard dat ‘HortaPharm in al die jaren de meest uitgebreide ‘levende bibliotheek’ van medische cannabissoorten in de wereld heeft uitgebouwd.

In juli 1998 zei Dr. Geoffrey W. Guy (foto), directeur van GW Pharmaceuticals, tijdens de ICRS-Conferentie in Montpellier dat HortaPharm GW zal voorzien van een exclusieve toegang tot het complete gamma aan cannabisvariëteiten voor de ontwikkeling van medicijnen.
 

PROP10-05

De wereldwijde rechten die GW verworven heeft voor een onbepaald bedrag, beschermen variëteiten tot op heden gekweekt – op enkele uitzonderingen na – en alle variëteiten die in de toekomst gekweekt worden. De plantregistraties die voortvloeien uit het Nederlandse kweekprogramma worden bezit van GW Pharmaceuticals.

Volgens de overeenkomst zal GW Pharma verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van specifieke toedieningtechnieken voor farmaceutische medicinale cannabis. Een verdamper waarvoor HortaPharm een patentaanvraag heeft lopen, behoort daar ook toe.
 

Bovendien zal GW Pharmaceuticals botanisch onderzoek van HortaPharm financieren en wetenschappers van HortaPharm zullen meewerken aan de verbreiding van het Britse cloning- en kweekprogramma.

David Watson, CEO van HortaPharm heeft verklaard: ‘Zohaast Dr. Guy’s klinisch onderzoek uitwijst welke precieze compositie gewenst is, kunnen onze wetenschappers nieuwe medicinale variëteiten kweken en registreren.’
 

In een artikel dat verscheen in Cannabis Culture Magazine in mei 2002, wordt verklaard:

“GW’s wonderwiet zou wel eens de eerst gepatenteerde cannabis kunnen zijn. Hoewel bepaalde industriële hennepgenetica werd gebrevetteerd als intellectueel eigendom, wil Guy marihuanavariëteiten registreren die zich onderscheiden door specifieke morfologische eigenschappen zoals kleur, grootte en vorm van het blad, en geur.”

“Volgens eerdere informatie die exclusief aan Cannabis Culture werd doorgegeven, zullen de medische hulpmiddelen van GW de toediening van cannabis drastisch wijzigen. Cannabisextracten, in precieze verhoudingen vermengd, zullen verpakt worden in een soort ‘lader’ die aangesloten wordt op een elektromagnetisch toestel dat gecontroleerde doses in sprayvorm, uit planten gederiveerde cannabinoïden aflevert zonder de schadelijke verbrandingsproducten.”
 

‘De lader en toedieningapparatuur wordt door de farmaceutische industrie geleverd en het geheel wordt zorgvuldig opgevolgd door apothekers, artsen en GW zelf.’

‘Farmaceutische bedrijven spenderen honderden miljoenen dollars aan onderzoek en productie van medicijnen maar zodra deze medicijnen aan patiënten gegeven worden, kunnen ze misbruikt worden,’ verklaart Guy. ‘Patiënten kunnen te veel of te weinig gebruiken of zelfs hun medicatie aan anderen doorgeven. Voor medicatie zoals cannabis, gecontroleerde stoffen, is het essentieel dat medisch personeel de doseringpatronen kan opvolgen.

Onze apparaten werken als een digitale camera die tijdsgegevens, data en andere informatie registreert bij elk gebruik.’
 

‘Artsen zullen het gebruik door patiënten nauwkeurig kunnen volgen,’ vervolgt Guy. ‘Met onze apparatuur kunnen de mensen niet knoeien hoewel ze draagbaar en gemakkelijk te gebruiken is. Om ze te openen heb je al een metaalzaag of een snijbrander nodig. Deze controlesystemen beantwoorden aan de bezorgdheid van wie misbruik van de extracten vreest. Deze apparaten kunnen aangepast worden om te gebruiken voor andere medicijnen en zo de veiligheid voor de patiënt verzekeren evenals de medische efficiëntie.’
 

“Dr. Guy en zijn vertegenwoordigers zijn discussies aangegaan op hoog niveau bij DEA, FDA, het Office for National Drug Control Policy (UNDCP), het National Institute for Drug Abuse (NIDA) en de senior state officials (soort ministers van staat) in Californië en Maine.”
 

‘We hebben wat vooruitgang geboekt in de VS,’ zegt Guy. ‘We begonnen met preklinisch onderzoek in laboratoria en ander onderzoek in een universiteit. Dit onderzoek mikt op beschermingseigenschappen van cellen, algemene farmacologie, en de verhoging van effecten verkregen door weldoende synergie die ontstaat als cannabinoïden samengebracht worden, eerder dan geïsoleerde elementen. De DEA heeft de invoer van onze extracten in de VS goedgekeurd. Ze hebben totnogtoe positief geantwoord op alles wat we vroegen. Het wordt volgens het boekje opgevolgd. We kijken uit naar een blijvende vooruitgang.” “GW bezet een leidende positie wereldwijd,’ besluit GUY. ‘We zijn bijzonder goed geplaatst om het eerste bedrijf te worden met een erkende goedkeuring voor voorgeschreven op cannabis gebaseerde medicijnen.’ Zie: http://www.cannabisculture.com/v2/articles/2400.html

In een interview met Cannabis Culture Magazine zei de voorzitter van GW Pharma, Dr. Geoffrey Guy: ‘We hebben een eerlijke return verdiend voor onze investering en daarom brevetteren we onze planten, extracten, processen en toedieningapparatuur.’

In 2009 slaagde GW Pharmaceuticals in Canada erin ‘kunstmatig manipuleren’ en patenteren van een ‘nieuwe referentie-cannabisplant’ met een ‘knock-out gen’ om de ‘biosynthese van de cannabinoïden in de cannabis sativa te blokkeren.’ Deze technologie wordt gebruikt om het peil van de medische bestanddelen van de plant kunstmatig te bewerken. Zie: http://www.faqs.org/patents/app/20090035396

In mei 2003 bereikten GW Pharma en Bayer Incorporated een handelsakkoord om een nieuw op cannabis gebaseerd medicinaal extract te ontwikkelen met de naam Sativex.
 

Bayer betaalde naar verluidt 60 miljoen dollar aan GW Pharma voor de exclusieve rechten op de verkoop van Sativex in Groot-Brittannië en nog eens 14 miljoen dollar voor de marktrechten in Canada.

“Bayer corporation is ook één van de grootste biotechnologiebedrijven en GGO-producenten ter wereld en heeft genetisch gemanipuleerde rijst, maïs, raapzaad en Canola op de markt gebracht. Bayer is de grootste pesticidenproducent ter wereld en nummer zeven van de zadenbedrijven. Bayer Crop Science is verantwoordelijk voor de meerderheid van de GGO-testvelden in de Europese landen.
 

PROP10-06

De GGO’s van Bayer zijn meestal ‘Liberty Link’ – ontwikkeld om resistent te zijn aan zijn ‘Liberty’ herbicide.

In 1925 was Bayer één van de chemische bedrijven die mee de massieve conglomeratie IG Farben vormden, het grootste bedrijf in Duitsland en de allergrootste financierder van Hitler’s verkiezingscampagne. Nadat Hitler aan de macht kwam werkte IG Farben nauw samen met de Nazi’s en werd zo de meest begunstigde van de Tweede Wereldoorlog. Zie http://www.gmwatch.org/gm-firms/11153-bayer-a-history

“Een studie van interne bedrijfsdocumenten van Bayer door de New York Times onthult dat het bedrijf bestrokken was bij weerzinwekkende, wellicht criminele handelspraktijken. De documenten onthulden dat Bayer doorging met de verkoop van besmet bloedplasma waardoor duizenden hemofiliepatiënten besmet werden met AIDS. Bayer zette de verkoop van besmet bloed verder in Azië gedurende meer dan een jaar nadat ze in Europa in februari 1984 een veiliger versie, een verhit bloedplasma, geïntroduceerd hadden in de VS en Europa.”

“De documenten die bij de Times onderzocht werden leveren bewijs van ongebreidelde corrupte praktijken door een industriële farmagigant. Volgens The Times wijzen de gegevens erop dat de reden was voor het verderzetten van de verkoop van een met AIDS besmet bloedproduct, het zich te ontdoen van de voorraden en ‘het bedrijf hoopte de winstmarge te garanderen van verscheidene grote financiële overeenkomsten’.”
Zie: http://www.ahrp.org/infomail/0503/22.php

In 2007 vormde Monsanto een partnerschap met de patenthouder van Sativex, Bayer, in een lange termijn overeenkomst om technologieën onder licentie uit te wisselen.

“Volgens de voorzitter van de beheerraad van Bayer Crop Science, Dr. Friedrich Berschauer, vormen de akkoorden een belangrijke stap voor Bayer naar een belangrijke uitbreiding van zijn Liberty Link technologie buiten hun voornaamste bedrijvigheden rond katoen en Canola.”

“Tegelijkertijd laten de overeenkomsten ons toe de ontwikkeling en commercialisering van nieuwe technologische oplossingen in de toekomst te ontwikkelen,” zei hij. Zie: http://www.foodnavigator-usa.com/Financial-Industry/Monsanto-Bayer-team-up-on-herbicide-tolerance
 

Terwijl bedrijven als Bayer en GW Pharma patentmonopolies uitbreiden met cannabisvariëteiten, processen en medicinale elementen, duurt in de VS de federale propagandacampagne voort om dat cannabismonopolie te dienen.
 

Voor de ‘reefer madness’-campagne in de VS in de jaren 1930 gebruikten relatief weinig mensen de psychoactieve eigenschappen van de cannabisplant via het roken. Hennep was gedeeltelijk verboden omdat de blanke boeren in die jaren niet eens wisten dat het verbod op de mysterieuze nieuwe bedreiging die ‘marihuana’ genoemd wordt, dezelfde plant betrof die in hun velden groeide. In de loop van de geschiedenis dook de psychoactieve kennis van cannabis op en verdween dan weer. Zij die een grondige kennis hadden van planten, vooral van psychoactieve planten, werden dikwijls verweten wilden te zijn of werden beschuldigd van hekserij.

Reefer Madness creëerde niet enkel een hysterie rond cannabis, het verspreidde wijd de kennis van de psychoactieve eigenschappen van cannabis en er ontwikkelde zich een nieuwe undergroundcultuur rond de plant. Deze nieuwe cultuur werd zwaar beïnvloed door zowel de tijdsgeest als de undergroundmedia.
 

PROP10-07

Bijvoorbeeld, er zijn 60 verschillende cannabinoïden in de cannabisplant (* in 2016 zijn dat er al een honderdtal). Vele ervan werden geïdentificeerd, genetisch gemanipuleerd en gebrevetteerd voor hun medicinale eigenschappen, door zowel de VS overheid als door multinationals. Hoewel de underground en mainstreammedia in de VS rond cannabis exclusief het psychoactieve effect beogen dat door het plantenbestanddeel, gekend onder de naam THC, geproduceerd wordt. Dat heeft in de VS geleid tot een cultuur van cannabisvariëteiten met een hoog THC-gehalte.

Terwijl door wetenschappelijk onderzoek aan het Medical College van Virginia, door onderzoekers van de universiteit van Madrid en door onderzoekers van de SETH-Group, op overtuigende wijze aangetoond wordt dat THC uitgesproken kankercelvernietigende eigenschappen bezit (zie http://www.globatron.org/contemporary-culture/thc-kills-brain-tumor-cells), verklaarde het Braziliaanse Journal of Medical and Biological Research in 2006 ook al dat ‘een hoge dosis delta-9-THC, het belangrijkste cannabisbestanddeel, angst en psychoseachtige symptomen bij gezonde personen induceert’.

Datzelfde Journal verklaart eveneens dat ‘deze werking van delta-9-THC in belangrijke mate verminderd wordt door cannabidiol (CBD), een cannabisbestanddeel dat verstoken is van de typische werking van de plant.’

De conclusies van deze studies tonen aan dat cannabidiol (CBD) antipsychose eigenschappen bezit die een natuurlijk evenwicht brengen en de gemelde psychoactieve en angstachtige effecten van hoge doses THC verminderen.
 

Jammer genoeg, wegens de mediahype en de in de VS gebruikte kweektechnieken, is er weinig kennis over of weinig zin om cannabisvariëteiten te kweken die een meer harmonieus evenwicht tussen THC en CBD gehalte aanhouden. Het gevolg is dat in de regel enkel variëteiten beschikbaar zijn met weinig CBD en kunstmatig verhoogd THC-gehalte. Onderzoek heeft aangetoond dat het kweken van cannabis met een hoog THC-gehalte selectief de CBD-waarde langzaam aan vermindert. De uitroeiing door DEA heeft een milieu gecreëerd met een gebrek aan natuurlijke mannelijke cannabispollen in de lucht, wat de overdaad aan THC in de huidige cannabisvariëteiten heeft veroorzaakt, door het verminderen van de CBD-waarden in soorten die beschikbaar zijn op de zwarte markt.

Cannabis underground media zoals ‘High Times Magazine’ hebben ook bijgedragen tot de spreiding van kweektechnieken als genetisch klonen uit andere bronnen en zonder betrouwbare zadenvoorraad.
 

PROP10-08

Sommige van de topfiguren van deze underground cultuur, mensen zoals de Skunkman, aka David Watson, die ironisch genoeg, een van de weinige personen is die van DEA een importvergunning kreeg voor cannabis. DEA is zich terdege bewust van de invloed van media zoals ‘High Times’ in de undergroundcultuur. Bijvoorbeeld, eind 1980 werd High Times Magazine het doelwit van de DEA in operatie ‘Green Merchant’ met de bedoeling lijsten samen te stellen van potentiële kwekers en razzia’s te houden in hun tuinen.

Deze combinatie van vernietiging door DEA en culturele mediamanipulatie van kweektechnieken heeft de weg vrijgemaakt voor bedrijven als Bayer en GW Pharma om een patentenmonopolie te bekomen van uitgebalanceerde THC/CBD variëteiten. GW Pharma werkt aan een groot onderzoeksprogramma in Groot-Brittannië om verschillende voorschrijfbare op cannabis gebaseerde medicijnen te ontwikkelen, te patenteren en te verhandelen, met zowel een hoog THC als een hoog CBD-gehalte. GW Pharma patenteert zelfs de CBD/THC ‘verhoudingen’, gevonden in hun plantvariëteiten en producten. De cannabis voor dit project wordt gekweekt op een geheime locatie in Groot-Brittannië. Minstens vanaf 2003 heeft GW Pharma een invoerlicentie van DEA en importeerde zijn eerste cannabisextracten in de VS.
 

Het volgende rapport dateert van 23 september 2009 en is een uittreksel van een artikel uit Cannabis Culture Magazine en verhaalt belangrijke geschiedkundige gegevens, achtergrondinformatie en doelstellingen van Bayer en GW Pharma in de cannabisindustrie. Zie http://www.cannabisculture.com/v2/node/19879
 

PROP10-09

door David Malmo Levine

“Hoe gebrevetteerde marihuanavariëteiten en medicijnen de re-legaliseringsbeweging kan bedreigen, de informatiespreiding beteugelen, een monopolie opzetten voor bepaalde kwekers en producenten van medicijnen, en de beschikbaarheid voor gebruikers beperken tot een veel duurder en minderwaardig product. De economische waarde van dat product voor de farmaceutische industrie, staat in vaste relatie met de ernst van het verbod tegen het gebruik van cannabis.”

“Tijdens de laatste tien jaar ontwikkelde zich een opdeling binnen de marihuanagemeenschap. Eén groep bestaat uit degenen die geloven dat het belang van de gemeenschap het best gediend is met het brevetteren van marihuanavariëteiten en marihuanamedicijnen om ze veiliger te maken, effectiever, wettelijk, beter begrepen of, misschien nog het belangrijkste, beter beschikbaar omdat het legaal beschikbaar zal zijn.
 

Gebrevetteerde Wiet vs De Plantaardige Goudstandaard

De andere groep bestaat uit mensen die geloven dat natuurlijk cannabismedicijn en variëteiten de ‘gouden standaard’ vormen; het veiligste, goedkoopste en veruit, omwille van het gemak waarop het getitreerd kan worden, de meest effectieve vorm van cannabismedicijn.

Deze tweede groep ontkent elk voordeel van brevettering voor de consument, verwerpt elke aanspraak op exclusieve rechten door de eerste groep om een bepaalde variëteit te verkopen en gaat in tegen de exploitatie van een combinatie van patenten en prohibitie om de gebruikers een minderwaardig product op te dringen.”

“Binnen de eerste groep vinden we onder meer het Britse GW Pharmaceuticals dat (met de hulp van farmagigant Bayer) thans de cannabisspray Sativex verkoopt. De groep omvat ook het in Toronto gebaseerde Cannasat Therapeutics, Dynamic Alert Ltd in Nevada en verscheidene andere ondernemingen. Deze bedrijven jagen op brevetten voor cannabismedicijnen of cannabisvariëteiten of beide – als ze dat ondertussen nog niet gedaan hebben.”
 

“Zelfs de VS regering neemt eraan deel. Patent #6.630.507 werd aan het VS departement voor gezondheid en sociale zaken toegekend in 2003 en bepaalt dat cannabinoïden neuroprotectieve en ontstekingwerende substanties zijn, toepasbaar voor de preventie en behandeling van beroerte, trauma, auto-immuunstoornissen, ziekte van Parkinson, Alzheimer en HIV dementia evenals veel andere aandoeningen.”
 

“GW Pharmaceuticals kreeg in 1998 een vergunning om cannabis te kweken voor medisch onderzoek en zijn partner Bayer kreeg een patent voor Sativex in 2006. Sativex wordt geleverd in een 5,5 ml verstuiver voor 102 dollar en bevat ongeveer 51 sprays – voldoende voor gemiddeld tien dagen van behandeling. Het is momenteel beschikbaar in Canada voor multiple sclerose en kankerpijn en werd onlangs beschikbaar in Groot-Brittannië en delen van Spanje voor het gebruik in de behandeling van sommige andere symptomen en syndromen.”

“GW Pharmaceuticals heeft in Canada zelfs een brevet genomen op een cannabisvariëteit ‘Grace’. Het werd gebrevetteerd in 2005 overeenkomstig de Plant Breeders’ Rights Act. Volgens dit verdrag uit 1994 komen alle plantensoorten (behalve algen, bacteriën en schimmels) in aanmerking voor ‘bescherming’ (exclusieve verkoopsrechten) voor een periode van 18 jaar. Patenten voor medicijnen zijn, afhankelijk van het land, geldig voor tien tot twintig jaar.”
 

“Voorstanders van plant en medicijn stellen dat er geen controverse is, dat patenten de vernieuwing aanmoedigen want het dekt de kosten van onderzoek en ontwikkeling. Zij stellen dat standaardisering en onderzoek onmogelijk zijn zonder patenten, dat patenten producten creëren die superieur zijn aan traditionele botanische medicijnen en dat onbehandelde plantaardige medicijnen gevaarlijker zijn en minder efficiënt dan gepatenteerde plantaardige producten en dat het patenteren van cannabismedicijnen de legalisering ervan zal bespoedigen – of minstens de beschikbaarheid ervan voor patiënten zal vergroten. De bewijzen tonen iets anders.
 

PROP10-10

Ethan Russo, medewerker van GW Pharmaceuticals, maakte voor de online uitgave ‘Cannabinoids’ een lijst van voordelen van gefarmaceutiseerde cannabismedicijnen in zijn artikel ‘Cannabinoid Medicine and the need for the scientific method’:

1. Gefarmaceutiseerde cannabisproducten zullen overal het vertrouwen winnen van artsen en medische gebruikers.
2. Onbehandeld plantaardig materiaal kan niet gestandaardiseerd worden.
3. Onbehandeld plantaardig materiaal zit vol micro-organismen.
4. De meeste cannabisvariëteiten die niet van GW Pharma komen bevatten geen CBD.”

Volgens ons is geen enkele van de claims van Russo correct.
 

1. De farmaceutische industrie verliest momenteel het vertrouwen van de consument en plantaardige medicijnen zijn in opmars.
2. ‘Onbehandelde plantaardige materialen’ kunnen gemakkelijk gestandaardiseerd worden zonder patenten als het kruid legaal is.
3. Behoorlijk gekweekte cannabis is relatief vrij van microben en metalen.
4. Als cannabis legaal zou zijn, zouden variëteiten met een hoog CBD-gehalte gemakkelijk ingang vinden bij de kwekers.”
 

“Dr. Geoffrey Guy van GW Pharmaceuticals verklaarde in 2005: ‘Om onze uitgebreide investeringen te beschermen hebben we geprobeerd om bepaalde uitvindingen binnen het groei-, extractie- en productieproces, te identificeren en te patenteren. Mijn commentaren aan Mr. Lucas waren bedoeld als een vriendelijk en hopelijk helpend gebaar omdat ik wenste dat hij niet zulke inspanning zou doen om goedkeuring te krijgen voor een product als voorschrijfmedicijn, enkel om tot de bevinding te komen dat hij in de eerste plaats niet eens de vrijheid had om dit te doen.”

“Zelfs voordat GW en Bayer patent voor Sativex verzekerd hadden, dreigde Dr. Guy met gerechtelijke vervolging van Philippe Lucas van de Vancouver Island Compassion Society voor het schenden van het op handen zijnde patent voor Sativex met VICS’s ‘Canna-mist’ verstuiver. Google gewoon naar ‘Bayer’ en ‘patent’ (meer dan 2 miljoen hits) als je bewijzen wil van Bayer’s gewoonte om voor alles en nog wat, aangaande patentrecht, te procederen.”
 

“Bewijzen van een poging om een Canadees monopolie voor medische marihuana te bekomen, begonnen in 2000 met een uitgelekt onuitgegeven document getiteld: ‘Draft Statement for the Cultivation and Fabrication of Marijuana in Canada’.

Het project omvatte een zadenmonopolie – enkel uit een ‘legale’ bron – en het eventueel elimineren van alle inhaleerapparaten, behalve de farmaceutische. Volgens de anonieme bron die het document lekte, werd in eerste instantie ook geopteerd voor het patenteren van cannabisvariëteiten ‘alsof het ging om genetisch gemanipuleerde soorten’. Het lijkt erop dat GW Pharmaceuticals en Bayer dit nu ook gedaan hebben met de cannabisvariëteit ‘Grace’.”
 

“Er zijn veel plantaardige medicijnen waarbij met succes patenten en monopolies werden aangevochten. De bacteriedodende Neemboom en zelfs de visioenenproducerende ayahuasca, waren voorwerp van patentpogingen. Activisten voor de Neemboom gebruikten in de verdediging ‘traditionele kennis’ en ‘oerkunst’ en ‘gemeen erfgoed’ om hun genezende boom op een legale manier voor monopolisering te behoeden. Helaas is het patent op een ayahuascavariëteit nog steeds van kracht.”

“Cannabismonopolies zijn niet nieuw. Er kan gezegd worden dat het verbod van Mozes’ heilige kanneh-bosm zalfolie – Exodus 30:32 – een verbod was voor iedereen behalve voor priesters en koningen, een soort cannabismonopolie. Toen in de jaren 1400 botanische medicijnen opnieuw in opmars waren, werden vrouwelijke genezers eerst ‘ongeschoold’ genoemd en later ‘heksen’ om te verhinderen dat zijn concurreerden met de nieuwe lichting mannelijke apothekers.
 

PROP10-11

Hetzelfde gebeurde midden jaren 1800 met dit verschil dat de plantkundige genezers niet meer ‘heksen’ genoemd werden maar ‘kwakzalvers’.”

“De moderne versie van dit monopolie begon in 1910 met het Flexner Report – een rapport dat erin slaagde alle scholen waarin natuurpathische en plantaardige medicijn onderwezen werd, te doen sluiten voor eind jaren 1930. Dit rapport werd deels bewerkstelligd door de Rockefeller Foundation.

Het verwijderen van deze scholen was gepast voor Rockefellers om hun investeringen in de farmaceutische industrie veilig te stellen tegenover de botanische concurrent. Het Rockefeller Institute en de Rockefeller Foundation waren ook de hoofdrolspelers in de ontwikkeling van de wetenschap van de genetica en moleculaire biologie – terreinen waar de grondslag gelegd werd voor het patenteren van levende organismen. Standard Oil – nu Exxon/Mobil en onderdak voor andere oliebedrijven – was voor de Rockefeller Foundation de bron van inkomsten. Interessant is dat Standard Oil in 1927 handelspartner werd van Bayer – licentiehouder en verdeler van Sativex in Canada.”

“Bayer was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Codex voor algemene anti-kruiden en anti-vitaminen reguleringen. Dit werd officieel in 1961, toevallig (of niet) rond dezelfde tijd als het instellen van het Enkelvoudig Verdrag voor Verdovende Middelen en het in voege treden van het eerste Plant Patent Verdrag.”
 

“Wat we zeker weten is dat niemand het monopolie zou mogen hebben op de groeiende economie van de plantkundige gezondheidszorg – vooral bedrijven als Bayer en Exxon die reeds ter discussie staan voor de enorme invloed die ze hebben geaccumuleerd in de geopolitiek en wat ze met die invloed al gedaan hebben.”
 

“Toen het moderne patent in de jaren 1400 in Italië uitgebracht werd, was het bedoeld voor ‘nieuwe en inventieve apparaten’. Dat werd al snel een grote geldmachine voor koningen en koninginnen die patenten wilden uitbrengen voor dingen als zout. Na publiek protest werd James I van Engeland gedwongen om alle bestaande monopolies te herroepen en te declareren dat patenten enkel konden gelden voor ‘projecten van nieuwe uitvindingen’. Het ziet er naar uit dat een gelijkaardige rechtzetting vandaag ook aan de orde is.”
 

“Misschien kan er wat geleerd worden van personen binnen de medische sector die enerzijds geprobeerd hebben om ontdekkingen te laten doorgaan als uitvindingen, en anderzijds degenen die dat niet gedaan hebben. Jonas Salk, ontdekker van het poliovaccin weigerde koudweg om patent te verwerven omdat dit naar zijn mening hetzelfde was als proberen patent te nemen op de zon. Dit wordt door sommigen aanzien als het ‘winnende verhaal’ – wat hij aan potentiële inkomsten verloor, won hij aan reputatie en positieve invloed in de wereld.”
 

Joseph Lister is een Engelse professor chirurg die de antiseptische chirurgie ontdekte – of populariseerde. Hij vond een carbolzuur (fenol) uit in de vorm van een spray als methode om infecties te vermijden, maar gezien het feit dat hij noch het carbolzuur, noch de verstuiver uitvond, deed hij geen moeite om patent te verwerven voor zijn spray.

Hij maakte zijn ontdekking wereldkundig via het Britse medische tijdschrift The Lancet in 1867 en werd uiteindelijk baron benoemd, de eerste arts die de eer te beurt viel. De eerste vorm van mondspoeling werd naar hem vernoemd: Listerine.”
 

PROP10-19

William Thomas Green Morton was een tandarts uit Boston. Hij ontdekte – of populariseerde – het feit dat ether een goed anestheticum was. Hij patenteerde met succes zijn techniek – op 12 november 1846 verwierf hij US Patent No 4848. Maar hij kon zijn patent niet verzilveren omdat het slechts over een substantie ging die al goed bekend was. Zijn apparaat – textiel doordrongen met ether was – was niet essentieel voor een anesthesie. Hij stierf bankroet en zijn reputatie kreeg een deuk omdat hij een ‘handelaar in kwakzalverij’ werd genoemd, een leurder en een opportunist.”

George Washington Carver weigerde patent voor al zijn ontdekkingen en zei: ‘God heeft ze mij geschonken, hoe kan ik ze dan aan iemand anders verkopen?’ Tien jaar na zijn dood verwierf de Amerikaanse regering de farm in Missouri waar Carver geboren was en maakte er een nationale gedenkplaats van. Carver’s grafschrift luidt: ‘Hij had fortuin aan zijn roem kunnen toevoegen maar zocht geen van beide. Hij vond geluk en eer in wat hij aan de wereld bijdroeg.”

“Misschien zullen degenen die momenteel cannabismedicijnen en cannabisvariëteiten proberen te patenteren, op een dag wakker worden met de wetenschap dat een goede reputatie veel meer waard is dan een patent en het schenken aan de wereld van een nieuwe soort of nieuwe techniek zal aan de schenker de meest waardevolle vorm van voldoening geven, terwijl de persoon die probeert ‘de zon te patenteren’ – een natuurproduct of een traditioneel medicijn die gekweekt en ontwikkeld werd over duizenden jaren – zal uiteindelijk eerloos ten onder gaan.

Het is aan de totale cannabisgemeenschap – voor de activisten – erop toe te zien dat het delen van kennis beloond wordt en opsluiten van kennis gestraft wordt.”
 

PROP10-20

“GW Pharmaceuticals adopteert een agressieve aanpak om intellectuele eigendomsrechten te verwerven om technieken en technologieën te beschermen die bij de ontwikkeling betrokken zijn. Er wordt bescherming gezocht in onderstaande domeinen:

- Rechten op plantenvariëteiten
- Extractiemethoden (patenten)
- Toedieningmethoden (patenten)
- Patenten op de samenstelling van stoffen voor toediening van cannabis
- Patenten op gebruiksmethoden
- Design copyrights op toestellen
- Handelsmerken”
 

“GW verklaart op zijn website:

‘In de loop van het voorbije paar jaren is onze portefeuille aan intellectueel eigendom aanzienlijk toegenomen. Het patentenpakket is meer dan verdubbeld in omvang en omvat 42 patentfamilies. Binnen deze families zijn er talloze erkende patenten, zowel in Groot-Brittannië als in andere landen wereldwijd. GW Pharmaceuticals heeft ook een portefeuille handelsmerken in Groot-Brittannië van 21 geregistreerde handelsmerken met gelijkwaardige geregistreerde merknamen op vele andere plaatsen in de wereld. GW is ook houder van 9 geregistreerde designrechten en rechten op 9 plantvariëteiten.”
 

“Hun verhouding is 51% CBD en 49% THC:

‘De onderneming van Guy heeft drie types van medicijn ontwikkeld uit cannabisextracten: een hoog THC extract genoemd
Tetranabinex, een overwegend CBD extract genoemd Nabidiolex en het 51-49 mengsel CBD-THC genoemd Sativex. De studie van CBD begon in de jaren 1960. Onderzoek naar zijn antipsychose eigenschappen (of anti THC overdosis) begon in de jaren 1980’.”
 

“Het blijkt dat ‘patenten op de samenstelling van stoffen voor toediening van cannabis’ betekent:
‘Patenten op cannabinoïde verhoudingen’.”
 

“Deze bekrompen zienswijze op voorafgaande kennis is de basis van alle patenten voor processen en producten afgeleid uit biologisch materiaal, of hun synthese tot meer zuivere kristallijnen.”

“Een deskundigenteam van een derdewereld netwerk adviseerde in 1988 dat in ontwikkelingslanden de ‘oerkennis’ betrekking heeft op een breder denkbeeld voor de toekenning van patenten voor werkelijk ‘nieuwe’ uitvindingen en te houden aan de noodzaak van een nieuwigheid in het proces zelf, als voorwaarde voor de toekenning van een patent. De ontwikkelingslanden werd ook aangeraden patenten te weigeren voor een hernieuwd gebruik van bekende producten of processen, inbegrepen hergebruik van een medicijn of voor verhoogde toevoegingen om een bestaand patent te vernieuwen.”

“Het deskundigenteam adviseerde de ontwikkelingslanden ‘nieuwigheid’ te definiëren en te interpreteren in overeenstemming met de algemeen geldende concepten, namelijk elke voorafgaande openbaring, geschreven of niet, de nieuwigheid teniet doet. Kennis zoals het gebruik van medicinale planten verspreid binnen een locale of inheemse gemeenschap, zou ook beoordeeld moeten worden als ‘oerkennis’ en niet vatbaar zijn voor patent.”

“Zulke regel opnemen in hun wetgeving zou verhinderen dat kennis van materialen ontwikkeld door en verspreid binnen locale of inheemse gemeenschappen, kan gepatenteerd worden.”
 

PROP10-13

“Zoals verklaard in de rechtszaak over de Neemboom: ‘De uitgifte van een patent is verboden als het patent ‘voor de hand liggend’ zou zijn in de zin van oerkennis. De standaard voor patenteerbaarheid vereist dat de verschillen tussen een gepatenteerde uitvinding en zijn ‘oerkennis’ groot genoeg moeten zijn opdat een persoon met een gewone vaardigheid in de kunst, de uitvinding niet beschouwd als voor de hand liggend op het ogenblik van de brevettering. Het patent No 5.124.349 voor de Neemboom voldoet niet aan deze norm.”

“Een rechtszaak in de VS, aangespannen door de Indische overheid leidde tot de herroeping van een patent op een andere Indische plant, Turmeric (foto links), waarvan de medicinale eigenschappen al eeuwen bekend waren. De vordering werd aanvaard op basis van de aanwezigheid van de kennis in de Indische farmacopea.”
 

“In de VS is voorafgaande kennis om een patent te weigeren enkel aanvaard indien gepubliceerd in een of ander wetenschappelijk tijdschrift, maar niet als het mondeling of traditioneel overgedragen kennis betreft.”
 

Wegens de grote aantallen pollen eigen aan de teelt van industriële hennep, vormt de commercialisering van kunstmatig bewerkte industriële hennepvariëteiten mogelijk de grootste bedreiging voor natuurlijke cannabissoorten.
 

Volgend document van de universiteit van Kentucky uit 1998 meldt dat Frankrijk al patenthouder is op industriële hennepgenetica en hennepvariëteiten invoert in Canada.
Zie: Industrial hemp: Global operations, Local implications: http://www.uky.edu/Ag/AgEcon/pubs/res_other/hemp98.pdf
 

“We moeten ons afvragen, als Monsanto’s Regulate, Control and Tax Cannabis Proposition het in Californië haalt in november (2010), waar zullen dan de variëteiten vandaan komen om de ‘officiële commerciële industrie in de hele staat’ waarvoor geopteerd wordt in het voorstel, te bevoorraden? In het voorstel staat dat de enige legale cannabisvariëteiten die beschermd zijn door de wet, deze zijn die betrokken worden bij de verdelers met licentie. Als deze nieuwe industrie in overeenstemming moet zijn met de federale wetgeving, is het enige legale zaad verkrijgbaar bij bedrijven die een vergunning hebben van DEA voor cannabisproductie en invoer in de VS. Deze vergunningen werden gemonopoliseerd door bedrijven als Kenex, HortaPharm en GW Pharmaceuticals, alle onder zware invloed van de biotech zadenindustrie. De enige andere legale bron om cannabiszaden te bekomen bevind zich in de VS zelf, exclusief in het cannabis onderzoeksprogramma van de Mississippi University.
 

De website van de universiteit beschrijft het als volgt:

‘Sinds 1968 houdt de universiteit van Mississippi de enige legale marihuanafarm van de VS, via een toekenning door het National Institute on Drug Abuse (NIDA) van het Nationale gezondheidsdepartement (NIH). In die periode stond het project voor de bevoorrading van marihuana en zijn bestanddelen aan onderzoekers in het hele land die HHS goedgekeurde studies uitvoerden over de plant, zijn chemische bestanddelen en zijn potentieel voordelige en schadelijke effecten’.”

“Dr. Mahmoud El Sohly (foto) nam deel aan het project toen hij in 1976 naar de universiteit kwam en Marijuana Project Director werd in 1980. In de jaren 1980 en begin jaren ’90 was El Sohly’s werk gefocust op het analyseren van marihuanastalen, door DEA in beslag genomen, om een marihuana ‘vingerafdruksysteem’ te ontwikkelen dat nog steeds gebruikt wordt om gewassen te traceren tot aan hun bron. De verantwoordelijkheid voor de analyse van het materiaal voor de DEA voorzag ook in de bevoorrading van de onderzoekers aan de universiteit van Mississippi om hen te voorzien van een brede waaier aan planten voor onderzoek en dat leidde tot een beter begrip van de vele chemische bestanddelen gevonden in cannabis.”
 

PROP10-14

“In de voorbije jaren bestudeerden El Sohly en andere onderzoekers aan de universiteit van Mississippi met de steun van het NIH, de cannabisplant om nieuwe medicijnen te ontwikkelen en een nieuwe manier om de chemische bestanddelen van marihuana toe te dienen, voornamelijk tetrahydrocannabinol (THC) om zo een waaier aan chronische aandoeningen te behandelen – van misselijkheid door chemotherapie voor kankerpatiënten tot neuropatische pijn voor multiple sclerose patiënten.”

“De universiteit van Mississippi heeft licentie gegeven aan een farmaceutisch bedrijf voor de toediening aan kankerpatiënten van een THC zetpil met de potentiële medicinale voordelen van cannabis, zonder de ongewenste nevenwerkingen.”
Zie: http://www.research.olemiss.edu/ChangeAgents/2009/FindingCuresForKillers
 

El Sohly heeft ook een contract met Mallinckrodt, een gigant in de chemie en biotech die een THC extractpil op de markt wil brengen als alternatief voor marinol. Zie: http://www.commondreams.org/newswire/2009/04/07-18
Monsanto fusioneerde met Mallinckrodt in de jaren 1930.
 

“Farmaceutische bedrijven kunnen de controle grijpen over de Canadese medische marihuana bevoorrading.”

“Een bron binnen het gezondheidsministerie die anoniem wenst te blijven, heeft aan Cannabis Culture documenten en informatie bezorgd waarin beschreven staat hoe Canadese wiet wordt gekweekt voor toekomstig medisch onderzoek. De documenten bepalen een hoeveelheid van 185 kg wiet in het eerste jaar, het dubbele vanaf het tweede tot het vijfde jaar.”

“De 35 pagina’s tellende richtlijn met de zwaarwegende titel ‘Draft Statement of Work for the Development of a Comprehensive Operation for the Cultivation and Fabrication of Marijuana in Canada’ staat nog steeds open voor wijzigingen. Het omvat voorstellen over hoe marihuana moet gekweekt worden, verwerkt en geproduceerd. De voorstellen bevatten de mogelijkheid om aan een belangrijk farmaceutisch bedrijf de rechten te geven om zaden te verkopen aan de opkomende industrie rond medische marihuana.”

“Mississippi Schwag (=ditchweed)

“Volgens het document ‘zal de aankoop van de zaden in de aanloop van het project door Health Canada uitgevoerd worden. De voornaamste contractant kan kiezen om in eigen zaad te voorzien als dit uit legale bron verworven wordt.”
 

Wat volgt is een artikel uit Cannabis Culture Magazine van februari 2000, getiteld “Genetically Modified Medpot” (genetisch gemanipuleerde mediwiet), waarin gesteld wordt dat de cannabisgenetica van Mississippi University wellicht van Monsanto afkomstig is. Zie: http://www.cannabisculture.com/articles/1322.html
 

“Dat roept een probleem op. Hoeveel legale zaadbronnen bestaan er? In Noord-Amerika is de enige legale bron de universiteit van Mississippi (foto). Bezorgdheid om de efficiëntie van de beruchte wiet van de universiteit, dreef Dr. Kilby van de Community Research Initiative van Toronto tot de verklaring dat hij een andere bron verkoos (zie Cannabis Culture #22) voor klinische marihuana. Het zag ernaar uit dat Health Canada deze bezorgdheid erkende aangezien gezocht werd naar private contractanten om de klus te klaren.”

“Maar zou deze wiet echt verschillen van degene die aan de universiteit van Mississippi wordt geproduceerd? Cannabis Culture’s anonieme bron bij het ministerie gaf ons de primeur. Reclame.”
 

PROP10-15

‘In het netwerk opgenomen laboratoria in het hele land, die al marihuana kweken, gebruiken zaden van de universiteit van Mississippi’, verklaarde de woordvoerder, ‘De genetica komt van Monsanto.’

“De woordvoerder van Health Canada, Jeff Pender, wist van recente richtlijnen die onlangs werden uitgebracht maar hij beweerde de oorsprong van de zaden niet te kennen. ‘Waar zou een potentiële kweker zijn zaden verwerven?’ antwoordde Pender toen hem de vraag werd gesteld. ‘Ik weet het niet zeker, ik neem aan dat ik dat wel voor u kan uitzoeken. Ik veronderstel dat kwekers zaden kunnen bestellen in de VS.’

“Uiteindelijk suggereerde Pender dat het NIDA, die ook hun cannabis van de universiteit van Mississippi verwerven, een bron kan zijn voor gecontracteerde kwekers om legale zaden te kopen. Als de anonieme bron bij het ministerie van gezondheid correct is, zullen alle zaden Monsanto als originele bron hebben.”
 

De marihuana van Monsanto

Het in de VS gebaseerde bedrijf Monsanto kwam in 2009 in opspraak toen publiek bekend werd dat de farmaceuticagigant verantwoordelijk was voor de productie van Agent Orange tijdens de Vietnam-oorlog, voor de productie en verkoop van Roundup die over de Zuid-Amerikaanse dorpen werd gesproeid, voor experimenten met genetisch gemanipuleerd voedsel en, onlangs nog, voor de creatie van de gevreesde ‘terminator zaden’.”

“Terminatorzaden zijn genetisch gemanipuleerd om planten te produceren die geen levensvatbaar zaad leveren. Dat betekent dat kwekers verplicht worden om elk jaar opnieuw bij Monsanto zaden te kopen voor een nieuwe teelt. Overheden en publiek werden zich bewust van het concept toen ontdekt werd dat terminatorzaden mogelijk de variëteitenbarrière kon doorbreken en zijn onvruchtbaarheid als een ziekte verspreiden binnen het plantenrijk.”

“Cannabiszaden van Monsanto zijn zo goed als zeker genetisch gemanipuleerd. Genetisch gemanipuleerde planten kunnen gepatenteerd worden en het is van het grootste belang voor Monsanto om patent te hebben op alle zaden die ze verkopen.

Zadenpatenten verzekeren bedrijven als Monsanto van jaar tot jaar te kunnen doorgaan met profiteren van de zaden omdat boeren wettelijk gebonden zijn aan de aankoop van gepatenteerde zaden bij de patenthouder, eerder dan gewoonweg ze te selecteren uit de oogst van de voorgaande teelt.”

“Farmaceutische Schwag

Belangrijk is dat wiet met lage potentie zoals de soort die uit Monsantozaden geproduceerd wordt van de universiteit van Mississippi is precies het soort product dat door het gezondheidsministerie van de contractanten gevraagd wordt. De richtlijnen vragen specifiek ‘gestandaardiseerde marihuanasigaretten met een THC-gehalte tussen 4 en 6 procent en een gewicht van ongeveer 850 milligram’.”

“Dat betekent dat de sigaretten die voor het klinisch onderzoek gebruikt worden, minderwaardig zijn met elk meer dan driekwart gram schwag! Deze vette joints leveren ongeveer tweemaal zoveel teer per dosis als de marihuana die momenteel beschikbaar is bij de ervaren kwekers, met een THC-gehalte tussen 8 en 10 procent.”

“Volgens het document van Health Canada blijkt het ministerie bezorgd te zijn over de schade veroorzaakt door roken en belooft andere methoden te onderzoeken nadat de eerste testperiode ingezet is. Nochtans maximaliseert het product waarvoor gekozen wordt, gegarandeerd de risico’s en de problemen die aan het roken verbonden zijn. Zou het kunnen dat het gezondheidsministerie zijn eigen excuus creëert om het roken niet te gebruiken als toedieningmethode?”

“Onze anonieme bron binnen het ministerie verzekert ons dat de overheid plannen heeft om uiteindelijk slechts het gebruik van inhaleertoestellen, zoals die bestaan voor astma, toe te laten.”

“Het inhaleertoestel maakt kort spel met elke kleine onderneming die zich ontwikkelt, door het toedieningsysteem te regulariseren. Het andere idee dat geblokkeerd werd was de ontwikkeling van een zadensysteem dat kwekers van overal in Canada zou toelaten, maar dat zou dan bemoederd worden. Dat betekent dat eens de gecultiveerde variëteiten getest, ze zouden geïntroduceerd worden op dezelfde wijze als zouden ze genetisch gemanipuleerd zijn.”
 

“Gepatenteerde zaden en doseermethoden geven binnen afzienbare tijd aan de farmaceutische industrie de volledige controle over de medicinale cannabis.”
 

“De legaliseringsbeweging in de VS is zwaar beïnvloed door belangrijke aandeelhouders in de Monsanto GGO-industrie. Mr. George Soros is het meest sprekende voorbeeld. Soros is niet enkel een van de belangrijkste financierders van DPA (Drug Policy Alliance) en lid van de beheerraad ervan, maar hij financierde ook verscheidene legaliseringorganisaties voor cannabis in de VS, inclusief het Marijuana Policy Project (MMP). Aan Soros kan toegeschreven worden dat hij heel wat wetsvoorstellen voor een mildere marihuanawetgeving een zware financiële steun in de rug gaf – te beginnen met een referendum in Californië in 1996 voor de legalisering van marihuanagebruik voor medische doeleinden.

Van 1996 tot 2000 steunde Soros de eisen voor medisch marihuanagebruik in Californië, Alaska, Oregon, Washington, Colorado, Nevada en Maine.
 

PROP10-16

In een artikel van Associated Press van 27 augustus 2008 wordt gemeld dat de vraag naar een maatregel voor versoepeling van de marihuanawetgeving in Massachusetts op de kiesbrieven werd geplaatst, voornamelijk door de financiële input van miljardair Soros. Keith Stroup, stichter van NORML (National Organisation for the Reform of Marijuana Laws) verklaarde zelfs dat ‘we allemaal veel dank verschuldigd zijn aan George Soros’.”
 

“Als het cannabis controlevoorstel van Californië niet aanvaard wordt in november 2010 zal Monsanto’s financiële macht cannabis ongetwijfeld doen legaliseren voor exploitatiedoeleinden in de nabije toekomst. Daardoor zal de medische en industriële cannabismarkt overspoeld worden met kunstmatig samengestelde en gepatenteerde cannabisvariëteiten, beschikbaar gesteld door bronnen met een vergunning van DEA.

Dat zijn vooralsnog alleen GW Pharmaceuticals met Bayer als partner, HortaPharm, Kenex en het Marihuanaproject van de Mississippi University, alle zwaar onder de invloed van de GGO-zadenindustrie.
 

PROP10-17

Vermits de enige legale bronnen voor cannabis ontsproten zijn uit verbintenissen met de biotech-industrie, zal iedereen die natuurlijke, niet gepatenteerde en niet gemanipuleerde cannabisvariëteiten wenst te kweken, aangewezen zijn op de ‘illegale’ bronnen.
 

Het is belangrijk dat, behalve het benadrukken van de mogelijke besmetting tussen natuurlijke cannabissoorten en transnationale GGO zaden, de cannabis legaliseringorganisaties de noodzaak onderstrepen om de natuurlijke cannabiszaden te verzamelen en ze tegen genetische besmetting te beschermen.
 

Net zoals de Maya’s met maïs leerden, veroorzaakt kunstmatige genetische besmetting het uitsterven van de natuurlijke plantenvariëteiten over de hele planeet:
 

VERZET U TEGEN DE WERELDWIJDE GGO-BESMETTING
Zie http://www.grain.org/seedling/?id=575
 

Zoals we hierboven van de Maya’s kunnen leren is het concept van het behoud van zaden onschendbaar en staat centraal in hun geestelijke en lichamelijke cultuur. Dat is even geldig voor alle andere culturen en religies overal ter wereld, of je nu religieus bent of niet, het concept van het behoud van de zaden is zo oud als de waarheid zelf.

Als bedrijven zoals Monsanto, GW Pharmaceuticals, Bayer en HortaPharm, een vrijbrief krijgen om hun plannen uit te voeren, zullen ze de genetische reproductierechten bezitten van alle bestaande cannabisvariëteiten.

GW en HortaPharm hebben hun intenties al duidelijk gemaakt als het gaat over de manipulatie van cannabisvariëteiten met dezelfde technologie die bij Monsanto’s terminatorzaden toegepast werd.

Hun variëteiten lijken artificieel gemanipuleerd te zijn om ‘éénmalig steriele vrouwelijke planten’ te produceren zodat reproductie via geoogste zaden onmogelijk wordt.

Dat is de soort cannabisvariëteiten die klaar ligt om gecontroleerd, geregulariseerd, vergund en belast te worden na een mogelijke aanvaarding van Prop.19 in Californië en veel gelijkaardige initiatieven doorheen de VS, rechtstreeks gefinancierd door aandeelhouders van Monsanto.

Dit onderzoeksrapport werd geschreven en samengesteld door Conrad Justice Kiczenski. Conrad woont in Lucerne, Californië, is 19 jaar, biokweker en hij is presentator en producer van Guerrilla Radio op KPFZ 88,1 FM in Lake County.

Voor meer informatie over Conrad en zijn radioshow Guerrilla Radio, zie:
www.ustream.tv/channel/guerrilla-tv - www.radicaljusticeman.podomatic.com - www.guerrillaradiokpfz.podomatic.com
 

Website_Design_NetObjects_Fusion
LOGO2016
HND1
HND2
AE link