(*14) Vaporiseren

 

 

Onderzoekers van de universiteit van Leiden bestudeerden de werking van de Volcano-verdamper met betrekking tot de herhaalde THC-opbrengst. Zij vatten hun bevindingen als volgt samen: "Er werd vastgesteld dat gemiddeld 54 procent van de beschikbare THC die in de ballon van de verdamper verzameld wordt, opnieuw kan afgeleverd worden.

 

Bij gebruik van de verdamper voor klinische toediening van THC blijkt dat gemiddeld 35 procent van de geÔnhaleerde THC onmiddellijk weer uitgeademd wordt. Onze bevinden tonen aan dat met de Volcano (foto ©Meve) een systeem beschikbaar wordt voor een veilige en efficiŽnte toediening van cannabinoÔden aan patiŽnten.

 

De uiteindelijke totale opname van THC via de longen is vergelijkbaar met roken van cannabis, maar dan zonder de nadelen van roken voor de luchtwegen."

 

(Bron: Hazekamp A, et al. J Pharm Sci 2006 Apr 24;)

NORML maakte een studie over het verschil tussen het synthetisch product Marinol en natuurlijke cannabis. Detail over vaporiseren werden in het dossier opgenomen. Zie hiervoor op http://www.norml.org/index.cfm?Group_ID=6635

(English).